(Beta) – Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je danas da je epidemija u tom gradu „prilično van kontrole“ i da su „jako velike cifre“ jer se „deo građanstva“ oglušio o protivepidemijske mere.

„U septembru i oktobru upozoravali smo i mi ‘ispred grada’, ali i svi zdravstveni radnici, da će do ovoga doći, obraćali smo se svaki dan i molili smo onaj deo gradjanstva koji ne poštuje mere, da pomogne. Sada je situacija prilično van kontrole. Sada smo otišli na neke jako velike cifre“, rekao je Dašić novinarima.

Rekao je i da su nadležni „dizali tenzije“ onda „kada je to bilo najpotrebnije“.

„U tom trenutku je bilo ljudi koji nas ne shvataju ozbiljno. Danas mislim da je svima sasvim jasno, danas više nema ni lokala, ni ‘žurki’, ni drugih većih okupljanja, zato što svako već poznaje nekog ko je na bolničkom lečenju zbog korona virusa. Mi danas, nažalost, gubimo Kragujevčane“, rekao je Dašić.

Dodao je da još ima slobodnih bolničkih kapaciteta za KOVID-pacijente, ali da je problem to što nema dovoljno zdravstvenog osoblja.

„Još imamo dovoljno kapaciteta u privremenoj bolnici na Šumadija sajmu, nismo još ušli u otvaranje novih, u Hali Park ili Domu Artem“, rekao je Dašić.

Po poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje, juče je u Kragujevcu potvrdjeno još 316  inficiranih korona virusom. U KC Kragujevac leči se 212 KOVID-pacijenata od kojih je 17 na respiratorima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.