Gradonačelnik Beograda: “Kvalitet vazduha varirao zbog požara na deponiji u Vinči…”

0
Printscreen/YouTube/RTV MAG

(Beta) – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je zbog požara na deponiji u Vinči, tokom jučerašnjeg dana,  kvalitet vazduha “varirao, ali se stavljanjem požara pod kontrolu, stanje popravlja”.

“Svima nam je prioritet zdravlje naših gradjana i uveravam sve sugradjane da ćemo sa svim informacijama izlaziti pravovremeno”, rekao je Radojić, koji je sinoć obišao deponiju u Vinči, preneo je Beoinfo. On je pozvao “sve da se suzdrže od širenja dezinformacija i panike”.

Radojičić je podsetio da je jučera održao sastanak sa stručno-operativnim timom koji je deo Štaba za vanredne situacije.

“Napravljen je presek situacije kada se govori o gašenju požara, a tu su bili i predstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje koji su predočili stanje vazduha u Beogradu. Na terenu je trenutno šest vozila sa 15 vatrogasaca i ekipama ‘Gradske čistoće’ i drugih komunalnih preduzeća koji zasipaju zemljom delove deponije. Dogovorene su dalje kontrole i redovno obaveštavanje o situaciji, a novi presek biće napravljen u jutarnjim časovima. Savet gradjanima je da se pridržavaju preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje, a sa druge strane, učinićemo sve da se situacija što pre sanira”, rekao je  Radojičić.

On je ranije juče izjavio je da su preporuke stručnjaka Zavoda za javno zdravlje da gradjani dok god osećaju miris dima zatvore prozore i da ne izlaze bez preke potrebe napolje, kao i da je požar pod kontrolom i da ne postoji opasnost da će se proširiti.