Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će nadležni uzeti u obzir primedbe i sugestije građana o projektu izgradnje poslovno-stambenog kompleksa u Košutnjaku.

Radojičić je rekao da u toj priči nije primaran Košutnjak već investicija za rekonstrukciju Avala filma, odnosno izgradnju filmskog studija.

„Mi smo u početnoj fazi oko ove investicije. Investitor je dao svoju ideju, ona sad ide kroz Zavod za urbanizam koji radi plan detaljne regulacije i koji će u saradnji sa gradskim i republičkim stručnim službama definisati šta je u interesu grada“, rekao je gradonačelnik za Radio televiziju Srbije.

Po njegovim rečima, važno je uspostaviti ravnotežu interesa ljudi koji žive u lokalnoj zajednici, vizije razvoja Beograda i investicija kao pitanja koje utiče na kvalitet života građana.

„Važno je da rehabilitujemo Avala film, ali i da uredimo taj deo grada kako bi bio još lepši. Taj zeleni deo je dosta zapušten i zahteva rekonstrukciju“, rekao je Radojičić.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Komentar(1)

  1. Bobby
    28. јул 2020. 12:50

    Овакви "везани" пројекти, који подразумевају уништавање животне средине и њену потпуну пренамену, у том делу простора, а у циљу остваривања профита ради "ревитализације" и "рехабилитације" основне делатности , су "јефтин трик".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.