Gradonačelnik: Beograd će uzeti u obzir primedbe o gradnji na Košutnjaku…

1
Foto: Profimedia

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će nadležni uzeti u obzir primedbe i sugestije građana o projektu izgradnje poslovno-stambenog kompleksa u Košutnjaku.

Radojičić je rekao da u toj priči nije primaran Košutnjak već investicija za rekonstrukciju Avala filma, odnosno izgradnju filmskog studija.

“Mi smo u početnoj fazi oko ove investicije. Investitor je dao svoju ideju, ona sad ide kroz Zavod za urbanizam koji radi plan detaljne regulacije i koji će u saradnji sa gradskim i republičkim stručnim službama definisati šta je u interesu grada”, rekao je gradonačelnik za Radio televiziju Srbije.

Po njegovim rečima, važno je uspostaviti ravnotežu interesa ljudi koji žive u lokalnoj zajednici, vizije razvoja Beograda i investicija kao pitanja koje utiče na kvalitet života građana.

“Važno je da rehabilitujemo Avala film, ali i da uredimo taj deo grada kako bi bio još lepši. Taj zeleni deo je dosta zapušten i zahteva rekonstrukciju”, rekao je Radojičić.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Овакви “везани” пројекти, који подразумевају уништавање животне средине и њену потпуну пренамену, у том делу простора, а у циљу остваривања профита ради “ревитализације” и “рехабилитације” основне делатности , су “јефтин трик”.

Comments are closed.