Gradonačelnica zabranila Torcida Kup zbog napada na sezonske radnike uz povike “Di je Srbin?”: “Ovo je jednostavno neprihvatljivo”

1
Foto Profimedia

Gradonačelnica Supetra na Braču Ivana Marković zabranila je održavanje Torcida Kupa nakon što je napadnuta grupa mladih osoba, inače sezonskih radnika, zbog toga što su bili srpske nacionalnosti, prenosi Index.hr.

Ona je dodala i da će da ukine finansiranje Torcida Kupa, kao i da neće moći da bude održavan na gradskim terenima. Veruje se da su upravo pripadnici Torcide, posle održavanja tog Kupa, u noći sa subote na nedelju, napali sezonce u Supetru.

Ona je svoju odluku objavila na Fejsbuku, uz komentar: “Ovo je jednostavno neprihvatljivo”.

“Ispred Grada Supetra i u svoje lično ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem Gradu, gde su stradala četiri mladića i jedna devojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, i gde i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer neko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom. Grad Supetar je oduvek bio i biće tolerantan i otvoren Grad za sve koji žele da dođu i da posete naš Grad, rade i žive. Ono što me teši je da niko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad dogodio u našem Gradu.

Takođe, pošto su napadači bili učesnici ili posetioci Torcida Kupa (iako se napad nije dogodio za vreme turnira) odlučila sam da povučem odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može da podstiče sportska događanja čiji učesnici ili posetioci iskazuju mržnju. Takođe, Grad Supetar će uskratiti dalje korišćenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga Kupa. Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brži oporavak i apelujem na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti”, napisala je gradonačelnica Supetra.

Podsetimo, oko četiri sata ujutru, supetarska policija primila je dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Ulici hrvatskih velikana, u kojem je učestvovalo više osoba, objavili su iz policije. Napadnuta su četiri mladića i jedna devojka, koji su lakše povređeni.

Ubrzo nakon događaja u Supetru, uhapšen je 22-godišnjak zbog sumnje da je učestvovao u napadu i tom prilikom povredio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka je utvrđena alkoholisanost i smešten je u posebnu prostoriju na trežnjenje. Juče oko 10 sati u Splitu je uhapšen 19-godišnjak, takođe zbog sumnje da je učestvovao u navedenom događaju.

1 KOMENTAR

  1. Dobra reakcija. Pa makar i samo radi sopstvene promocije i spasavanja imidža naselja.

Comments are closed.