(Beta) – Gradjevinski fakultet (GRF) Univerziteta u Beogradu saopštio je danas da neće učestvovati u daljoj realizaciji i razvoju projekta Beogradskog metroa.

Kako se navodi u saopštenju, odluka je doneta na sednici Naučno-nastavnog veća tog fakulteta, na kojoj je 90 odsto članova glasalo za tu odluku, a istom prilikom je odlučeno i da  „GRF ostaje posvećen projektu metroa koji će uvažiti stavove Fakulteta o položaju linija i faznosti njihove izgradnje“.

„Na ovaj način kolektiv je dao nedvosmislenu podršku nastojanju Fakulteta da u protekle dve i po godine konstruktivnim i dobronamernim pristupom unapredi ovaj projekat u cilju prioritetnog rešavanja nagomilanih saobraćajnih problema u gradu“, navodi se u saopštenju.

Istakli su da su uvereni u snagu svojih argumenata i dodali da još uvek veruju da ima vremena za izmene i poboljšanje tog projekta.

„Ponosni smo što je naš kolektiv pokazao visok nivo stručne i društvene odgovornosti i time odgovorio na pokušaje da se relativizuju stavovi Gradjevinskog fakulteta o trenutnom planu razvoja Beogradskog metroa. Fakultet smatra da nas 175 generacija gradjevinskih i geodetskih inženjera obavezuje da nepokolebljivo zastupamo i promovišemo stavove bazirane na struci i nauci“, piše u saopštenju.

Gradjevinski fakultet Univerziteta u Beogradu je ranije uložio primedbe na Nacrt plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, u kojoj je istakao da se „oštro protivi“ predloženom rešenju beogradskog metroa.

Na tom fakultetu su primedbom obuhvatili planersku osnovu, ciljeve i metodologiju odlučivanja, koncept metro mreže, položaj trasa i faznu gradnju, a kao glavne probleme istakli su trenutna rešenja trasa linija metroa, kao i planirani redosled izgradnje tih linija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.