“Građani su se mnogo žrtvovali tokom pandemije i odluka ministra je zaštita onog što smo postigli tim žrtvovanjem”: Premijer Australije se oglasio nakon ukidanja vize srpskom teniseru…

1
EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA

Premijer Australije Skot Morison izjasnio se o odluci ministra za imigracionu politiku Aleksa Hoka da srpskom teniseru Novaku Đokoviću ponovo ukinu vizu, podržavši svog ministra za imigraciju i rekavši da je to učinjeno da bi se “zaštitile sve žrtve koje su Australijanci podneli tokom pandemije”.

“Pročitao sam dluku ministra za imigraciju u vezi sa vizom gospodina Novaka Đokovića. Shvatam da je nakon pažljivog razmatranja, ministar preduzeo radnju da ukine vizu gospodinu Đokoviću zbog zaštite javnog zdravlja, a u cilju javnog intersa”, rekao je Morison, a prenosi Gardijan.

“Ova pandemija je bila neverovatno teška za svakog Australijanca, ali mi smo se držali zajedno i spasili i živote i poslove. Zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti, najjaču ekonomiju i najveću stopu vakcinacije u svetu”, dodao je australijski premijer.

On je istakao da su “Australijanci podneli mnoge žrtve tokom ove pandemije i s pravom očekuju da će rezultat tih žrtvovanja biti zaštićen”.

“To je ono što ministar danas čini u ovoj akciji. Zbog očekivanog pravnog postupka, koji je u toku, neću davati dalje komentare”, zaključiio je Morison.

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime