“Građani se opustili, dosta pacijenata je obolelo čak i nakon druge doze jer se nisu čuvali neposredno posle vakcinacije…”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Zamenik direktora Kliničko bolničkog centra “Dragiša Mišović” Predraga Savić izjavio je danas da se epidemilošla situacija pogoršava, tako da je krajnje nepovoljna, navodeći da su u toj bolnici smeštena 172 pacijenta, od toga 11 dece i osam trudnica na kovid ginekologiji.

“U toku 24 časa je bilo 19 prijema i ostali smo praktično sa samo tri slobodna mesta. Jako smo napeti, 64 pacijenta su u jedinici intenzivnog lečanja”, rekao je Savić za Radio televiziju Srbije (RTS).

On je, govoreći ovom talasu korone, ukazao da je klinička slika dosta teža, progresija upale pluća je mnogo brža nego u proteklim talasima.

Na pitanje šta očekuje od današnjeg sastanka Kriznog štaba protiv korone, on je naveo da se nada da su građasni shvatili “ako se sami ne čuvamo ni vakcine nas neće sačuvati”.

“Mislim da su se građani opustili, dosta pacijenata je nakon prve čak i druge doze vakcine obolelo, znači nisu se ispoštovale standardne procedure da ljudi nastave da vode brigu o sebi i nakon revakcinacije”, upozorio je Savić.