Građani sadili drveće na Topličinom vencu: “Želimo da sačuvamo park od gradske vlasti koja hoće da ga sruši”

0
Foto: Facebook / Inicijativa Pešaci nisu maratonci

Inicijativa “Pešaci nisu maratonci” organizovala je akciju sadnje drveća u parku Vojvode Vuka u Beogradu, kao odgovor na plan obnove tog parka koji su najavile gradske vlasti.

U sadnji drveća učestvovalo je dvadesetak građana koji su rekli da hoće da “ulepšaju i sačuvaju park” i “pošalju poruku onima koji hoće da ga sruše”.

Marko Živković iz Inicijative “Pešaci nisu maratonci” rekao je novinarima da su u “poslednje tri godine, za radove saznavali kada čuju bagere i mašine pod prozorima” i da stanari tog dela grada nisu obavešteni gotovo ni o jednom planu gradskih vlasti, preneo je N1.

“Mi smo u medijima našli skice i makete kako bi ovaj park trebao da izgleda”, rekao je Živković i dodao da prema tim planovima “park treba da bude pretvoren u skver, jer po nekim dokumentima skver ima manje od 50 odsto zelene površine, i biće popločan”.

On je naveo da stanari nikada zvanično nisu pozvani na razgovor sa gradskim vlastima i da su nekoliko puta pokušavali da stupe u kontakt sa gradskim čelnicima.

“Na ovaj način hteli smo da pokažemo dobru volju, inicijativu da sačuvamo park, zelene površine i pozovemo gradske čelnike na razgovor”, rekao je Živković.