Inicijativa „Pešaci nisu maratonci“ organizovala je akciju sadnje drveća u parku Vojvode Vuka u Beogradu, kao odgovor na plan obnove tog parka koji su najavile gradske vlasti.

U sadnji drveća učestvovalo je dvadesetak građana koji su rekli da hoće da „ulepšaju i sačuvaju park“ i „pošalju poruku onima koji hoće da ga sruše“.

Marko Živković iz Inicijative „Pešaci nisu maratonci“ rekao je novinarima da su u „poslednje tri godine, za radove saznavali kada čuju bagere i mašine pod prozorima“ i da stanari tog dela grada nisu obavešteni gotovo ni o jednom planu gradskih vlasti, preneo je N1.

„Mi smo u medijima našli skice i makete kako bi ovaj park trebao da izgleda“, rekao je Živković i dodao da prema tim planovima „park treba da bude pretvoren u skver, jer po nekim dokumentima skver ima manje od 50 odsto zelene površine, i biće popločan“.

On je naveo da stanari nikada zvanično nisu pozvani na razgovor sa gradskim vlastima i da su nekoliko puta pokušavali da stupe u kontakt sa gradskim čelnicima.

„Na ovaj način hteli smo da pokažemo dobru volju, inicijativu da sačuvamo park, zelene površine i pozovemo gradske čelnike na razgovor“, rekao je Živković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.