Građani Kragujevca donirali rekordnih 3.6 tona zimske garderobe tokom tri nedelje rada Empty Shop-a

  0

  Ukupno je prikupljeno 3.626 kilograma odeće i obuće. Garderoba je distribuirana u 25 mesnih zajednica, od kojih su 2/3 seoske i prigradske sredine. 

  Tokom tri nedelje rada The Empty Shop-a, jedinstvene radnje unutar šoping centra Kragujevac Plaza i centralnog mesta za prikupljanje donacija, građani Kragujevca i okoline su donirali ukupno 3.626 kilograma zimske garderobe namenjene deci i odraslima. Ovaj rezultat predstavlja najveći uspeh The Empty Shop projekata u Kragujevcu do sada, sa rezultatom koji je za gotovo tonu garderobe veći u poređenju sa prošlogodišnjim. Deo garderobe je zahvaljujući naporima Crvenog Krsta Kragujevac već distribuiran, dok će ostatak takođe biti podeljen u narednom periodu porodicama i pojedincima na području Kragujevca i okoline koji nisu u situaciji da sebi priušte novu, kvalitetnu, zimsku garderobu.

  „Rekordna količina prikupljene garderobe tokom trajanja The Empty Shop projekta demonstrira neverovatnu brigu naših sugrađana i jako mi je drago što smo u ovom trenutku, tokom pandemije korona virusa, uspeli da prikupimo toliku količinu jesenje i zimske garderobe. Podrška koju smo u poslednjih par nedelja dobili od sugrađana, naših posetilaca,  stvarno je neverovatna i ovom prilikom želim da pozovem sve one koji nisu imali priliku da posete Empty Shop, da nastave ovu humanu priču u narednom periodu i pomognu organizacijama poput Crvenog Krsta Kragujevac“, izjavio je Nemanja Savčić, menadžer šoping centra Kragujevac Plaza.

  Sva prikupljena garderoba je distribuirana u 25 mesnih zajednica, od kojih je velika većina (2/3) seoskog i prigradskog tipa. Zahvaljujući podršci saradnika iz Saveta mesnih kancelarija i volontera Crvenog krsta Kragujevac, sva prikupljena garderoba je razvrstana i trijaža je već obavljena u 13 sredina. Do sada su pomoć preuzeli članovi 132 porodice na teritoriji Kragujevca i u okolnim mestima Grbice, Selište, Šljivovac, Male Pčelice, Uglješnica, Ždraljica, Erdoglija, Pivara, Lepenica, Opornica, Čumić i Dragobraća. Ostatak prikupljene garderobe će biti podeljen u predstojećem periodu.

  „Mogu slobodno reći da je Crveni krst Kragujevac izuzetno zadovoljan ovogodišnjom akcijom prikupljanja garderobe za potrebe sugrađana koji nisu u mogućnosti da priušte istu. Ovog puta smo apelovali na građane da primarno doniraju zimsku garderobu za decu i odrasle i jako nam je drago što su sugrađani nesebično i od srca donirali veliki broj jakni, džempera i obuće, prikladne za predstojeći period. Velika količina prikupljene garderobe je već podeljena najranjivijim grupama koje uključuju decu, starije sugrađane, bolesne, pogotovo u slučajevima gde žive na udaljenim lokacijama, daleko od urbanih sredina“ izjavila je Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog Krsta Kragujevac.

  The Empty Shop projekat u šoping centru Kragujevac Plaza je treći po redu projekat ovog tipa i predstavlja nastavak jako uspešnih humanitarnih akcija koje su prošle godine održane u šoping centrima Promenada Novi Sad i Kragujevac Plaza tokom koje je prikupljeno ukupno 9 tona garderobe.