“Građani Kosova su najproevropskiji i proamerički narod”: Tači o 12. godišnjici proglašenja nezavisnosti

1

Predsednik Kosova, Hašim Tači je večeras izjavio da su građani Kosova najproevropskiji i proamerički narod.

“Ponosni smo što smo i danas, na 12. godišnjicu nezavisnosti, najproevropskije i proameričko stanovništvo”, rekao je predsednik Kosova.

Na prijemu povodom 12 godina od proglašenja nezavisnosti Kosova Tači je rekao da je prošla 21 godina od kada je Kosovo steklo slobodu i 12 godina nezavisnosti.

“I sloboda i nezavisnost građeni su uz trud, rad, žrtvu. Svako je zaslužan za sve ove godine, čak i za ono ranije, što je doprinelo 12. godišnjici nezavisnosti”, rekao je Tači i dodao da je na ovu godišnjicu Kosovo više konsolidovano nego ikada ranije, i interno i na međunarodnom nivou.

“Samo ujedinjeni i zajedno smo postigli slobodu i nezavisnost. Kosovo je najmlađa država na svetu, mi smo najmlađi Evropljani, i verujem da ćemo zaslužiti da budemo deo NATO-a“, kazao je Tači.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. A gde je “tzv.” uz deo teritorije RS? Očigledno da nam ne trebaju Šiptari pored naše spremnosti za kolaboriranje. Poštujem vašu borbu protiv ugrožene slobode govora i političke izolacije svih van pozicije, ali patriotizam ne dovodim u pitanje. Ima stvari koje treba da budu svete državi koja drži do sebe i koja je toliko puta pokazala svima na koliku žrtvu je spremna zarad slobode.

Comments are closed.