“Građani da se uozbilje, ovo im je podsetnik…”: Premijerka o novim merama…

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

(Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su nove, oštrije mere protiv epidemije koronavirusa koje će važiti za vikend “podsetnik građanima da je potrebno da se uozbilje”.

Brnabić je za televiziju Pink izjavila da su nove mere usvojene zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom, iako je do sada dve doze vakcine primilo 510.000 ljudi, a najavila je da će u ponedeljak u Srbiju stići još oko 58.000 Fajzerovih vakcina.

Ona je rekla da je “borba protiv koronavirusa izuzetno skupa”, u odnosu na to koliko košta jedan dan u bolnici, nabavka inovativnih lekova i respiratora.

Brnabić je navela da je Srbija učinila sve da pomogne privredi tokom epidemije i dodala da je za tri paketa ekonomske pomoći privredi i građanima tokom prošle godine izdvojeno osam milijardi evra.

Prema njenim rečima Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji biće dato po 200 evra za nezaposlene i po 100 evra za decu kao “finansijski poklon, za to što žive u nimalo lakim okolnostima, što ne odustaju od toga, i što je njihovo prisustvo garant prisustva srpske države”.