Govorio je da je Bajden “najbolji igrač bez statistike”, a šta je Obama poručio nakon izbora

0
Foto Profimedia

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama, čiji je potpredsednik bio Džo Bajden, obratio se javnosti povodom Bajdenove pobede na predsedničkim izborima.

Napisao je da ne može biti ponosniji što ima priliku da čestita Džou Bajdenu i njegovoj supruzi Džil, na tome što će kao predsednik i Prva dama naredne četiri godine voditi Sjedinjene Države. Čestitao je i Kamali Heris na izboru za potpredsednicu.

„Na ovim izborima, pod nezapamćenim okolnostima, Amerikanci su glasali kao nikada pre.

Nakon što se prebroji svaki glas, Bajden i Haris će izvojevati istorijsku i presudnu pobedu. Sretni smo što Džo ima sve što je potrebno da bude predsednik i već se tako ponaša. Siguran sam da će raditi u interesu svakog Amerikanca, bez obzira je li glasao za njega“, poručio je Obama.

Istakao je i da je Amerika vidno podeljena država.

“Na svakom od nas je da izađemo iz naše sigurne zone, da slušamo druge, smirimo strasti i nađemo zajednički jezik kako bismo nastavili zajedno, da se svi setimo da smo jedna nacija. Naša demokratija nas treba više nego ikada“, istakao je Obama.

Još dok su bili najbliži saradnici u Beloj kući, Obama je u superlativima govorio o Bajdenu. Rekao je tada da “Džo radi neverovatno koristan posao, iako nije tip koji će popuniti sve statističke kolone”.

Sada će te kolone popunjavati sa pozicije “glavnog igrača”.