Gordana Čomić o istopolnim zajednicama: “Nije to brak. Ti ljudi već žive zajedno, ideja je da im popravimo uslove života”

0
Foto: Medija centar Beograd

(Beta) – Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić navela je jutros da bi zakon o istopolnim zajednicama trebalo da reši administrativne probleme osoba koje žive zajedno, a da takvim zajednicama neće biti omogućeno usvajanje dece.

Čomić je gostujući na RTS-u navela da zakon treba da unapredi kulturu ljudskih prava i položaj LGBT populacije, kojoj je prema njenim rečima “uvek pripadalo oko deset odsto stanovništva”.

“Sada je Srbija odlučila da popravi uslove njihovog života. Jer oni već žive zajedno. I radi se na tome da se naprave pravila kako mogu da nasleđuju jedan drugog, kako se rastaju…”, navela je Čomić.

Ministarka je rekla da još uvek zakon nije u fazi kada bi trebalo da se uključe poslanici i premijerka, jer oni nikada nisu pozivani da se uključe u dijalog u prednacrtu zakona, ali je pozvala sve organizacije i zainteresovane strane da se uključe u društveni dijalog o ovom pitanju.