Radovi na Trgu Republike završeni su 55 dana pre roka i jasno je da je u pitanju velika rekonstrukcija koja je obavljena na prostoru od 2,5 hektara, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS) podsetio da podloga je urađena od najkvalitetnijeg granita, što važi za deo Trga koji je namenjen za saobraćaj, ali i za pešake, prenosi Beoinfo.

Vesić je dodao da je više od dve trećine Trga namenjeno pešacima, kao i da sada centralni gradski Trg ima 50 stabala, od čega je 27 novih.

„Postoji besplatna „vaj-faj“ zona kako bi svi posetioci i prolaznici mogli da koriste internet, a tu je i 27 kamenih i šest pametnih klupa, koje imaju solarne punjače, odnosno rade na solarnu energiju“, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je dodao i da je postavljeno je oko 100 svetiljki sa najmodernijom rasvetom jer, kako je rekao, ovaj Trg pre svega služi za organizaciju događaja poput koncerata ili modnih revija i rasveta će moći da se prilagođava tim događajima.

„Naredne nedelje – 8. septembra, na Trgu republike će biti održana prva operska predstava u organizaciji Narodnog pozorišta, koje će ovaj prostor koristiti kao svoju treću scenu i imati predstave na otvorenom“, najavio je Vesić.

On je podsetio da će tokom decembra na Trgu biti i klizalište za decu.

„Ovo je sada Trg koji služi za takve stvari. To je prostor koji služi kulturi, da se ljudi okupljaju jer svi veliki gradovi u svetu imaju ovakve trgove. Gotovo 150 godina nakon formiranja ovog trga on je dobio ovakav izgled i namenu“, ocenio je Vesić.

Komentara

 1. Ne šalim se!
  1. септембар 2019. 16:31

  Najviše liči na korumpiranu kupovinu betonskih ploča koje će se redovno razbijati da bi se održavala njihova prodaja.

 2. Srećko
  1. септембар 2019. 22:09

  Na novom trgu najlepši je konj!

 3. Violeta
  6. септембар 2019. 05:02

  Kako ga nije sramota da lupa ovakve gluposti?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.