Goran Radosavljević biće kandidat za premijera ispred koalicije Boris Tadić – Ajmo ljudi

0
Fotografija: Igor Pavićević

(Beta) – Profesor ekonomije Goran Radosavljević biće kandidat za premijera Srbije ispred koalicije “Boris Tadić – ajmo ljudi”, saopštila je Socijaldemokratska stranka (SDS).

Lista “Ajmo ljudi”, čiji je nosilac nekadašnji predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić najavila je da će okupiti najuglednija imena iz različitih društvenih sfera i da će kadrovski predstavljati “najozbiljniju organizaciju” na predstojećim izborima.

Potpredsednik SDS Goran Radosavljević izjavio je da je ekonomska politika u prethodnoj deceniji dovela je do toga da Srbija postane jedna od najsiromašnijih zemalja Evrope sa prosečnim dohotkom gradjana na nivou od oko 40 odsto proseka Evropske unije.

“Sa druge strane, razaranje institucija, zloupotreba javne svojine i državnih resursa, korupcija i kriminal, nelegalano poslovanje i pranje para, doveli su do bogaćenja jednog malog broja ljudi bliskih vlasti”, dodao je on.

Istakao je da je njihov cilj da izgrade jaku tržišnu privredu zasnovanu na ekonomskim slobodama, jačanje socijalne države uz inkluzivni rast i omogućavanje gradjanima da rade i normalno žive od svog rada.