Gojković o demonstracijama: “Nikog ne sme da iznenadi odlučnost Srbije da ne dozvoli da nasilje pobedi…”

4
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Predsednice Narodne skupštine Maje Gojković najoštrije je osudila demonstracije koje su se sinoć odigrale ispred zgrade parlamenta, uz ocenu “da su maske potpuno pale” i da “inspiratori ovih nereda ne prezaju da pribegnu najgnusnijem nasilju kao poslednjem izlazu”.

Dodala je da se na vlast ne može doći “ni zauzimanjem autoputeva, ni nasiljem na ulicama” već samo izborima.

“Slike huligana koji bacaju šok bombe na policiju, razbijaju bezbednosne kamere na Skupštini Srbije, i imovinu koja pripada svim građanima naše zemlje, pa sve do nacističkog pozdrava, Zato ne iznenađuje upornost sa kojom pokušavaju da podrivaju i napadaju institucije Srbije i njenih građana, ali nikoga ne sme da iznenadi ni odlučnost Srbije da te interese brani i da ne dozvoli da nasilje pobedi”, navodi Gojković u pisanoj izjavi.

Ona je ocenila i da građani Srbije “razumeju i raspoznaju prave motive koji se kriju iza lažnog pozivanja na patriotizam i tobožnje brige za naše nacionalne interese”.

“To su samo prazne fraze iza kojih stoje isključivo interesi onih koji žele da profitiraju na razaranju mira i stabilnosti i snage Srbije. Jasno je da sva mržnja koja se izliva protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je i juče snažno branio interese naše zemlje i građana… ne može da sakrije istinu da su u pitanju samo neuspešni pokušaji uzurpacije narodne volje”.

(Beta)

4 KOMENTARA

  1. Odakle se ova javlja? Kako govori preko respiratora?Možda je ovo pisala sa bolničkog kreveta

Comments are closed.