Gojković: “Gubimo ljude, to ne smemo. Dosta neprijatnih slika tokom prazničnih dana…”

0
Foto: Printscreen Youtube

“Doći ćemo u situaciju, ako ovako nastavimo, da ćemo morati da idemo u neke drastičnije mere. Moramo svi da budemo maksimalno odgovorni. Gubimo ljude, to ne smemo”, naglasio je dr Zoran Gojković na konferenciji Kriznog štaba.

Ide novi vikend, inspekcije će biti na terenu, naglasio je.

“Svedoci smo da je bilo dosta neprijatnih slika tokom prazničnih dana, sve inspekcije Ministarstva zdravlja i ostalih su na terenu. U samo četiri praznična dana izvršen je 1.581 nadzor u centralnoj Srbiji, uočeno dosta kršenja mera u velikim gradovima kao i zimskim cenrima – Divičibare, Zlatibor i Kopaonik”, rekao je Gojković dodao da je napisno puno mandatnih kazni.

Radmilo Janković iz kliničkog centra u Nišu poručio je da je epidemiološka situacija u Srbiji i dalje komplikovana.

“Brojevi zaraženih i hospitalizovanih i dalje na visokom nivou i i dalje veliki izazov za zdravstveni sitstem u Srbiji”, naveo je on i dodao da su brojevi najteže obolelih na respiratorima iznad 100 i to je veće od onoga prethodnih dana.

“Težište zbrinjavanja buće u kovid bolnicama u Batajnici i Kruševcu, ide se na to da se ostale ustanove polako oslobađaju, kako bi bili zbrinuti drugi pacijenti koji već dugo čekaju na zdravstvenu uslugu”, rekao je dr Radmilo Janković, anesteziolog iz KC Niš.