Godišnjica ubistva novinara Milana Pantića

0
EPA/LUCAS DOLEGA

(Beta) – Godišnjica ubistva dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine Milana Pantića biće obeležena u tom gradu polaganjem venaca na spomen ploču ubijenom novinaru i uručenjem nagrade za novinarsku hrabrost koja nosi njegovo ime.

Kako je ranije saopšteno iz kompanije Novosti, dobitnik nagrade za ovu godinu je novinar Radio televizije Republike Srpske (RTRS) Danijel Simić i to za izveštavanje sa prvih linija fronta na istoku Ukrajine.

Dopisnik Večernjih novosti Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. u ulazu zgrade u kojoj je živeo u Jagodini dok se vraćao iz prodavnice a nalogodavci i izvršioci tog zločina do danas nisu identifikovani.

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je ranije da to telo „zna motiv, naručioce i izvršioce ubistva Milana Pantića“.

“Komisija zna da je Pantić ubijen zbog onog što je pisao i onog što bi tek pisao o privatizaciji cementare Novi Popovac u Paraćinu. Imamo saznanja i o tome ko je stajao ispred zgrade, tajno pratio i na kraju likvidirao Pantića, kao i koja kriminalna grupa je to planirala”, rekao je Matić.