Godišnjica “Bljeska”: Milanović i Plenković odvojeno u Okučanima

1
Profimedia

Povodom obeležavanja 26. godišnjice operacije “Bljesak”, tokom koje su stradali srpski civili u Zapadnoj Slavoniji, među kojima žene i deca, hrvatski predsednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković odvojeno su u Okučanima odali počast pripadnicima hrvatskih snaga koji su poginuli u operaciji.

Milanović je u Okučanima položio vence kod spomenika Kristalna kocka vedrine. 

“Na današnji dan pre sad već puno godina hrvatski junaci su odlučnošću, znanjem, strpljenjem i hrabrošću oslobodili ovaj deo Hrvatske i nakon akcije Maslenica 1993. godine omogućili da se nekoliko meseci kasnije, u avgustu 1995. godine, Hrvatska konačno spoji i oslobodi”, rekao je hrvatski predsednik, preneo je portal Indeks.

Plenković nije želeo da komentariše odvojeno polaganje venaca, dodajući da je važno da su svi tu, za razliku od prošle godine.

Rekao je da su došli još jednom da odaju počast “hrvatskim herojima”. “Želim zahvaliti svima njima, njihovim saborcima, porodicama poginulih branitelja, onima koji su ranjeni”, istakao je Plenković.

Prošle godine, Milanović i Plenković su položili zajednički venac, ali je hrvatski predsednik demonstrativno napustio ceremoniju pošto su se pojavili neki veterani u majicama HOS-a na kojima je bio utisnut i ustaški pozdrav “za dom spremni”.

1 KOMENTAR

  1. Могли су уједно и да одају захвалност Милошевићу. Он је стварни “херој” свих хрватских “победа”.

Comments are closed.