Ljubiša Tumbaković danas je i zvanično predstavljen kao novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Tom prilikom je otkrio da će razgovarati sa svim igračima, te da će pokušati da nađe kompromis.

U ponedeljak je zvanično potvrđeno da će Tumbaković preuzeti selekciju Srbije. Na predlog Stručnog odbora, iskusni stručnjak dobio je jednoglasnu podršku Izvršnog odbora.

„Već godinama se pripremam za ovakvu konferenciju i morao sam očigledno dugo da čekam na nju. Najveća čast je biti selektor svoje zemlje. Znam da je veliki izazov ispred mene i da ce biti potrebno mnogo energije i truda da napravimo rezultat, a to ce biti plasman na Evropsko prvenstvo. Želimo da napravimo zdravu patriotsku priču“, poručio je Tumbaković na početku.

Novinare je zanimalo kakva je situacija sa igračima koji nisu dobijali poziv od Mladena Krstajića.

„Nikad se tokom svog rada nisam odricao igrača, pa će tako biti i ovoga puta. Razgovaraću lično sa svim igračima i pokušati da nađemo kompromis.“

Na pitanje u kojoj formaciji će igrati Srbija, Tumbaković je odgovorio:

„Ne priznajem sisteme koji su brojke, niti forsiram striktno neku formaciju. Najbitnije je da na pravi način ukomponujemo igrače koje imamo, nije striktno bitna formacija.“

Tumbaković je sa FSS potpisao ugovor do 2021. godine. U stručnom štabubiće Aleksandar Janković i Darko Belojević, a još pregovara sa Zoranom Mirkovićem.

Novi selektor debitovaće na klupi Orlova 7.septembra protiv Portugalije na stadionu „Rajko Mitić“.

Komentara

 1. analitičar
  2. jula 2019. 20:26

  Tumbakovicu izdao si svoje igrače u Crnoj Gori kao Juda Iskariotski on za 30 srebrenika a ti za mesto selektora Srbije. Kako te bre nije sramota?

 2. Komšija
  3. jula 2019. 05:57

  Tumbaković je jedna velika nula. Ako su mogli da ga pritisnu da par sati pred utakmicu izda momke koje je vodio i rukovodstvo koje mu je dalo ugovor, zamislite šta će tek da mu rade sa pravljenjem spiska i sastavljanjem tima reprezentacije. Bolje da vam je narko kartel selektor nego ova kukavica.

 3. Cemi
  7. jula 2019. 23:09

  Izdajnik nikada ne donosi nista onom ko ga ima u svoje redove

 4. MilosBecmen
  8. jula 2019. 23:18

  Covek samo ispao covek! Nece da vodi ekipu protiv izmisljene drzave...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.