Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, objavio je prvi spisak reprezentativaca na koje računa, od postavljenja na tu funkciju.

Reprezentaciju Srbije očekuju utakmice protiv Portugala i Luksemburga, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a na spisku nema iznenađenja.

Ne, iznenađenje nije to što su se Luka Milivojević i Matija Nastasić vratili u reprezentaciju jer je selektor blagovremeno obavio razgovore sa nezadovoljnim reprezentativcima i potvrdio da će se, posle pauze u periodu kada je Krstajić bio selektor, vratiti u nacionalni tim.

Nije iznenađenje ni to što na spisku nema Marka Grujića jer ni Fudbalski savez Srbije ni Tumbaković, jednom rečju nisu spomenuli igrača berlinske Herte, iako su bili u poseti igračima u Nemačkoj.

Pored Grujića, na spisku nisu ni igrači koji su ranije nastupali za reprezentaciju – Nemanja R. Miletić, Veljković, Fejsa, Živković, Prijović…

Svako je, na kraju dana, imao nekog svog igrača kojeg nije pozivao – Muslin Milinkovića Savića, Krstajić Milivojevića, a Tumbaković ne računa na gore navede.

Jedini problem je što niko ne daje konkretno objašnje za svoje odluke da nekoga izostavi sa spiska, pa se od Tumbakovića očekuje da promeni tu praksu.

Na kraju, nije izenađenje ni to što je u reprezentaciju pozvan Marko Gobeljić, „univerzalac“ Crvene zvezde. On je u revanšu protiv Kopenhagena i u prvoj meču protiv Jang Bojsa ostavio dobar utisak, pa je moguće da se tim partijama preporučio i Tumbakoviću.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.