Glumice serije “Seks i grad” pružile podršku ženama koje su optužile Krisa Nota za seksualni napad

0
(Beta/Photo by Casey Curry/Invision/AP)

Glavne glumice TV serije Seks i grad pružile su podršku dvema ženama koje su optužile glumca serije Krisa Nota za seksualni napad, prenosi BBC.

Sara Džesika Parker, Sintija Nikson i Kristin Dejvis rekle su da su „duboko tužne“ kada su čule za optužbe.

„Podržavamo žene koje su se javile i podelile svoja bolna iskustva“, navele su u zajedničkoj izjavi.

Not je, sa druge strane, kategorički odbacio optužbe kao “apsolutno lažne”.

Glumac, koji je igrao lik gospodina Zverku u veoma popularnoj seriji, rekao je da su susreti sa obe žene bili sporazumni.

Međutim, on je izgubio nekoliko ugovora otkako su optužbe iznete u magazinu Holivud reporter prošle nedelje.

Četiri dana nakon prvih izveštaja, američke mreže CBS i Univerzal televizija potvrdile su da je Not otpušten iz serije Ekvalajzer. Fitnes brend Peloton uklonio je reklamu sa Krisom Notom.

Saopštenje, objavljeno na stranicama sve tri glumice na društvenim mrežama, dolazi samo dve nedelje nakon što je objavljen nastavak filma „Seks i grad“, pod naslovom “I baš tako…” u kojem učestvuje i Not.

Žene koje su optužile Nota za seksualni napad rekle su za Holivud reporter da ih je to što su ga videli u nastavku serije navelo da istupe. One su magazinu dali detaljne izveštaje o navodnim napadima, pod pseudonimima Zoi i Lili.

Zoi, koja sada ima 40 godina, istakla je da je imala 22 godine kada ju je glumac navodno silovao u stanu, u Holivudu, 2004. godine.

Lili, koja sada ima 31 godinu, kaže da je silovana u njegovom stanu u Grinič Vilidžu, u Njujorku, 2015 godine, kada je ona imala 25, a on 60 godina.

Not je oženjen glumicom Tarom Vilson od 2012. Zajedno imaju dvoje dece.