Glumica Iva Ilinčić više od četiri sata davala iskaz u tužilaštvu

0
Printscreen/YouTube/Nova S - Veče sa Ivanom Ivanovićem

Glumica Beogradskog dramskog pozorišta Iva Ilinčić, koja je zajedno sa još nekoliko devojaka prijavila policiji učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje, izašla je sa saslušanja u tužilaštvu nakon četiri i po sata davanja iskaza.

Ilinčićeva je sa saslušanja izašla u pratnji oca i advokata Srđana Ilinčića, ali i Denisa Bećirića i Jugoslava Tintora. Njen advokat Tintor rekao je da  je saslušanje bilo teško.

“Iva je do detalja opisala sve kroz šta je prolazila tih godina, bilo joj je teško da se priseća. Tražili su joj da ispriča sve čega se seća i to je bio najteži deo saslušanja. Mislimo da je veoma važno što je još u ovoj fazi postupka njen iskaz uzet i fiksiran, što na dalje predstavlja dokaz da se po tome postupa – rekao je advokat i dodao da je Srđan Ilinčić, Ivin otac “sve to prepustio njima”.

Istakao je da je njih angažovao Ivin otac Srđan, koji je sa njima došao u Palatu pravde, a potom izašao jer nje njegova ćerka to tražila od njega.

Iva nije želela da daje izjave za medije.

Podsetimo, Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu, rekavši da ne zna zašto su ga devojke prijavile. Njemu je određen pritvor, a on se sumnjiči za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Inače, mediji izveštavaju da se dosad više desetina devojaka javilo policija, optužujući Aleksića za neki vid zlostavljanja.

Juče je iskaza dala i glumica Milena Radulović.

Ispred tužilaštva se medijima obratio i zastupnik Miroslava Aleksića koji je predstavnicima medija poručio da “ne sude pre bilo kog suda”. 

 Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu, rekavši da ne zna zašto su ga devojke prijavile. Njemu je određen pritvor, a on se sumnjiči za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ