Susret kulturnih vrednosti brojnih zemalja sveta u centru Beograda

Na samom početku juna, Beograd će biti jedinstveno mesto susreta različitih kultura sveta! Treći međunarodni festival „Global Fest Sava Port“ održaće se u nedelju 2. juna od 10 časova na Sava Promenadi, gde će se predstaviti veliki broj zemalja sa nekoliko kontinenata. Pod sloganom „U susret svetu“ manifestacija će svečano biti otvorena u 17 časova na platou iza Prodajnog centra Belgrade Waterfront-a (Karađorđeva 48), a pratiće je defile zemalja učesnica u narodnim nošnjama.

Duž najlepšeg beogradskog šetališta tokom celog dana biće postavljeni izlagački štandovi više zemalja, koje će kroz različite aktivnosti prikazati svoju tradiciju i kulturne vrednosti. Posetioci će biti u prilici da degustiraju tradicionalne kulinarske specijalitete zemalja učesnica, učestvuju u kreativnim radionicama, kao i da se upoznaju sa specifičnim kulturnim obeležjima različitih naroda kroz ples i muziku.

Bogat kulturno-umetnički sadržaj upotpuniće i besplatan koncert grupe „Neverne bebe“, sa početkom u 21 čas.

Cilj manifestacije je promocija kulturne baštine različitih zemalja i međunarodna kulturna razmena, a organizatori su Gradska opština Savski venac i Turistička organizacija GO Savski venac, uz podršku Turističke organizacije Beograda, Udruženja „Čarobna lampa“ i kompanije Belgrade Waterfront.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.