Glišić: SNS-u i u Mionici i u Negotinu preko 70 odsto glasova

0
Foto (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)/Arhiva

(Beta) – Predsednik izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić objavio je da je ta politička opcija na lokalnim izborima u Mionici na izlaznost od preko 70 odsto osvojila 71,44 odsto glasova, a da je u Negotinu osvojila 75,44 odsto glasova.

On je tokom telefonskog uključenja u emisiju “Hit tvit” naveo da je rezultat u Negotinu za 4,4 odsto bolji nego na prethodnim izborima pre četiri godine.

Prema njegovim rečima, u Mionici je “Zdrava Srbija” Milana Stamatovića osvojila 0,95 odsto glasova, “Savez 90 zeleni Srbije” 2,03, “NADA za Mionicu” 4,82, lista “Slobodni gradjani” 5,53 odsto, a zajednička lista Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke 10,89 odsto.

“Lista ‘Aleksandar Vučić-Za našu decu’ osvojila je (u Mionici) 6,5 posto više nego na izborima pre četiri godine. U apsolutnom broju glasova popravili smo rezultat u odnosu od pre četiri godine”, rekao je Glišić.

Srpska koalicija NADA, koju čini Pokret obnove kraljevine Srbije i Demokratska stranka Srbije, saopštila je da su u Mionici osvojili pet odsto glasova i postala parlamentarna u lokalnoj skupštini, a da na izborima u Negotinu nije prešla cenzus.

“Za nas izbori u Mionici i Negotinu nisu bili nevažni, jer je za nas kampanja uveliko počela i obilazimo celu Srbiju. Očekivan je bio rezultat za nas da ćemo u Mionici preći cenzus, a u Negotinu ne, jer smo imali vrlo mlad odbor”, naveo predsednik DSS-a dr Miloš Jovanović.