Gligorijević: “Osumnjičeni za zlostavljanje u Petnici je priveden…”

0
Printscreen/YouTube/RTV Marš HD Valjevo

Nastavnik B. S. koji je osumnjičen za zlostavljanje, prema nezvaničnim informacijama, više od 20 maloletnih osoba u Institutu Petnica je priveden. Ovu informaciju zvanično je saopštila Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika Vreme u jutarnjem programu za TV Prvu.

„Osumnjičeni je priveden“, rekla je Gligorijević i dodala da je sledeći korak da se vidi u kom pravcu će istraga i slučaj da idu.

Gligorijevićeva kaže da su devojke nakon što je sve izašlo u javnost konačno posle toliko vremena osetile oslobođenje.

„Volela bih da kažem da su žene govorile i obraćale se na prave adrese, one su bile deca kada im se sve to dogodilo. Nažalost, niko ih nije čestito saslušao u tom periodu. I tek kada su sve istrpele odlučuju da izađu u javnost povučene prethodnim dešavanjima koja se događaju u Srbiji. One se sada konačno osećaju oslobođeno. Moram da kažem da sam, tek posle njihovog priznanja, nekim devojkama prvi put čula pravu boju glasa, bez drhtanja“, rekla je Gligorijević.

Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu pokrenulo je predistražne radnje povodom seksualnog nasilja u Istraživačkoj stanici Petnica, a za koje se saznalo nakon što su žrtve za „Vreme“ ispričale šta su sve doživele. Kako saznajemo, tužilaštvo je reagovalo nakon teksta i naložilo policiji da prikupi neophodne informacije i saslušana sva lica koja bi pomogla u rasvetljavaju ovog slučaja.