Glasnik podelio paketiće osnovcima u dve škole u Kuršumliji i Svrljigu

  0

  Povodom početka nove školske godine, naš najveći izdavač Službeni glasnik obradovao je đake prvake dve osnovne škole iz Kuršumlije i Svrljiga poklon-paketićima, kako bi im ulepšao polazak u školu. Pokloni su uručeni osnovcima u školama „Dobrila Stambolić“ i „Drinka Pavlović“.

  Glasnik je za đake pripremio knjige „Čudesni podvizi Azbučka Prvog u trideset slova“, autora Dejana Aleksića, kao i posebno dizajnirane blokove za crtanje, raspored časova, lenjire i još po nešto od školskog pribora, sa motivišućom porukom „Ja sam đak, ponosni prvak“.

  „Svi poslovni uspesi nemaju nikakvog smisla, ako se to ne vrati narodu. Stoga, Službeni glasnik neguje tradiciju ulaganja svoje dobiti u kulturu, ali i konkretne pomoći zajednici. Prethodnih godina smo deci sa Kosova i Metohije, iz poplavljenih opština, kao i studentskim domovima u jeku pandemije korona virusa spremili poklone u vidu knjiga i školskog pribora, a ove godine za neke od najsiromašnijih opština – Svrljig i Kuršumliju. Nadam se da smo obradovali prvake i da su njihovi roditelji osetili da mislimo na njih“, izjavila je direktorka Službenog glasnika, Jelena Trivan.

  Podsećanja radi, svi prvaci su prethodno na poklon dobili bojanku „Ja volim Srbiju“, koju je štampao Službeni glasnik, a koja je na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića obezbeđena besplatno za sve đake. Zahvaljujući bojanci, deca će biti u prilici da nauče o istorijskim simbolima svoje zemlje kroz značajne ličnosti poput Stefana Nemanje, Pupina, Tesle, kao i kroz simbole savremene Srbije.
  .