GIK odbila prigovore opozicije

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Gradska izborna komisija (GIK) odlučivala je danas o 86 prigovora opozicije na beogradske izbore. Odbijeni su svi prigovori, a za najveći broj odbijenih prigovora GIK je konstatovao da se tvrdnje ne zasnivaju na konkretnim činjenicama, već da se navodne nepravilnosti iznose u vidu proizvoljnih i kontradiktornih tvrdnji, piše Crta na Tviteru.

Kako je objavila Crta, na dnevnom redu bilo je odlučivanje o 36 prigovora koje je podnela lista Duško Vujošević – Boris Tadić – Ajmo ljudi, 12 prigovora koalicije Moramo i 38 prigovora koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda.

Odbijeno je kao neosnovano 35 prigovora koji su izjavljeni od strane koalicije Ajmo ljudi, a za najveći broj odbijenih prigovora GIK je konstatovao da se tvrdnje ne zasnivaju na konkretnim činjenicama, već da se navodne nepravilnosti iznose u vidu proizvoljnih i kontradiktornih tvrdnji. GIK je rešenjima utvrdio da su tačni rezultati i da postoji kontrolni list, objavila je Crta.

Većinom glasova je zbog neosnovanosti odbijeno i 12 prigovora koalicije Moramo, objavio je Cesid na Tviteru.

Odbijeno je i 38 prigovora Koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda. Svi prigovori su odbijeni kao neosnovani, a izborni materijal sa biračkih mesta na koje se prigovori odnose bio je komisijski kontrolisan po uzorku.

Odbijen je i prigovor koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda na rad predsednika GIK Zorana Lukića.

Kako je objavila Crta, prva sednica GIK je završena a uskoro se očekuje nova.