Gebrüder Weiss pokreće zbirnu liniju od Beča do Moskve

  0

  Gebrüder Weiss je od 2. novembra pokrenuo novi nedeljni servis između Beča i Moskve. Ovo je još jedan korak kompanije ka širenju svoje zbirne linije ka Rusiji, s obzirom da već dve godine uspešno posluje na liniji od Bavarskog grada Memingena ka Moskvi. Rusija kao tržište od 140 miliona ljudi predstavlja veoma atraktivnu destinaciju za izvozno orjentisane evropske kompanije.

  “Nova zbirna linija između Beča i Moskve je odgovor na sve veće zahteve klijenata za redovnim servisnim uslugama ka Rusiji. Stekli smo veoma značajno iskustvo zahvaljujući liniji Memingen-Moskva , koje sada koristimo za razvoj linije Beč-Moskva”, kaže Thomas Moser, direktor i regionalni menadžer Black Sea/ CIS Gebrüder Weiss-a. Beč će služiti kao centar za robu široke potrošnje automotiv delovima i industrijskim komponentama iz centralne, istočne i jugoistočne Evrope koji će se primarno prevoziti.

  Transport za Moskvu će trajati četiri dana, nakon čega će ekskluzivni partner JDE (Zheldor Ekspeditsiya) prevoziti robu primaocima u Rusiji. Sa 244 lokacija u Ruskoj federaciji,  prevoznik ima jednu od najvećih distribucionih mreža između Smolenska i Vladivostoka. Gebrüder Weiss planira da poveća frekvenciju na ovim linijama, a uslediće i razvoj novih linija iz Evrope ka Rusiji.

  O kompaniji Gebrüder Weiss

  Sa preko 7.300 zaposlenih, 150 sopstvenih filijala i preliminarnim godišnjim prometom od 1,7 milijardi evra (2019) kompanija Gebrüder Weiss spada u vodeća transportna i logistička preduzeća u Evropi. Pod krovom Gebrüder Weiss Holding AG sa sedištem u Lauterahu (Austrija) ova kompanija, pored svojih glavnih oblasti poslovanja na polju drumskog transporta, vazdušnog i pomorskog transporta robe, kao i logistike, obuhvata i niz visoko specijalizovanih rešenja za određene delatnosti i ćerke kompanije – među njima, između ostalog, i logistički konsalting x|vise, tectraxx (specijalistu za visokotehnološka preduzeća), dicall (komunikaciona rešenja, istraživanje tržišta, obuka), Rail Cargo (železnički transport) i servis za dostavu paketa Gebrüder Weiss, suvlasnika austrijskog DPD. Ovakvo koncentrisanje delatnosti omogućava koncernu da brzo i fleksibilno reaguje na potrebe klijenata. Zbog velikog broja ekoloških, ekonomskih i socijalnih mera, ovo porodično preduzeće, čija istorija seže u prošlost više od 500 godina, smatra se i danas predvodnikom na području održivog privređivanja.