Gde je puklo između Đorđevića i Virtusa: Nostalgija, magija, a gde je tu romantika?

1
Profimedia

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Srbije i jedan od najboljih evropskih košarkaša u poslednjih 30 godina (ili u poslednjih 50 godina, ili ikada) Aleksandar Đorđević, otpušten je sa mesta trenera Virtus Bolonje.

Italijanska Republika piše da je ova odluka došla kao grom iz vedra neba, potpuno neočekivano, s obzirom na to da se nikada nije govorilo o nekoj aferi u klubu, niti je bilo mnogo loših rezultata.

Taj list piše i da je stvar pukla zbog Marka Belinelija, kome Đorđević “nije dozvolio da igra”, iako je nedavno vraćen u klub, kao “kapitalno pojačanje”.

Srpski mediji pišu da je Đorđević sasvim sigurno imao razlog da Belinelija ostavi na klupi, ali gospodin Zaneti, vlasnik tima iz Bolonja, očigledno stvarno ne percipira tako.

Priča o Virtusu i Đorđeviću je od samog starta delovala romantično i kao unapred pripremljena stvar, o kojoj je neko promišljao. Napravljen je, kako se to moderno kaže, jedan projekat, a onda su u njega uključeni ljudi koji će mu dati dušu. Đorđević ponovo u Bolonji – doduše “sa druge strane” – i eto nostalgije. Teodosić u najlepšem studentskom gradu, na čijim košarkaškim terenima školuje ljude koji misle da su profesionalci – eto magije. Momci u crnom, koji imaju ideju da se vrate na velika vrata u evropsku košarku, zajedno sa nostalgijom i magijom – eto romantike.

Uz to, pričalo se da će Đorđeviću biti ispunjene sve želje, govorilo se i o tome da će tim iz Bolonje dobiti “wildcard” za Evroligu.

A onda je gospodin iza ogledala i naočara Bartomeu odlučio da zbog korone redefiniše planove, a onda je gospodin ispred ogledala, predsednik kluba, odlučio da vrati Belinelija i Đorđević više nije bio omiljeni lik u Virtusovoj svlačionici.

Četiri poraza, isključujuća lična u prvoj četvrtini utakmice, Belineli bez minuta na parketu i to je bilo dovoljno da se iz kluba zahvale Đorđeviću, a plej Stefan Marković im je poručio da “nemaju pojma o košarci”.

Ta bi izjava mogla da ga košta posla, prenose italijanski mediji, a pitanje je i šta će se dešavati sa Teodosićem.

Izgleda da crno stvarno sužava i da je dres Virtusa, u trouglu Đorđević – Teodosić – Marković, delovao romantičnije nego što zapravo jeste.

Nakon epizoda u Bajernu, Panatinaikosu i uspešnog perioda u reprezentaciji Srbije, Aleksandar Đorđević je zatvorio još jednu stranicu. Naučio je, sasvim sigurno, još jednu važnu lekciju.

1 KOMENTAR

  1. Jeste Djordjevic jedan od najboljih kosarkasa u Evropi, ali kao trener je druga prica. Sa kojim timom je postigao nesto? Nije sa ni jednim. Postigao je sa reprezentacijom (kada su jos igrali NBA zvezde). Realno sa takvom reprezentacijom srebro bi uzimali i drugi treneri.

Comments are closed.