Gde je najbolji provod u Beogradu i zašto je klubovima tako teško odoleti?

0
foto: Promo

Nije tajna da je Beograd prestonica noćnog života u ovom delu Evrope. Kao mesto najboljeg provoda široko je poznat, ali ipak postoje dileme koje se odnose na vrstu noćnih izlazaka i tip lokala u kojima je najbolja zabava. Dilema će uvek biti jer je normalno da jednima više odgovaraju tradicionalne kafane sa živom muzikom, drugima opušteni kafići sa masom koja se spontano okuplja, a trećima ultramoderni noćni klubovi. Ipak, moramo da primetimo da klubovi Beograd čine živim i vrlo modernim tokom cele godine i za većinu posetilaca.

Klub i muzika

Za najbolji provod po beogradskim klubovima je zaslužna u najvećoj meri živa muzika, sjajan ambijent i dobra atmosfera. Najpopularniji klubovi imaju mesec dana unapred poznatu listu bendova ili muzičkih zvezda koje nastupaju. Njihovi redovni nastupi omogućavaju publici da bude u toku sa dešavanjima u njihovim karijerama, ali i da prate svetske muzičke trendove.

Klubovi su uglavnom opremljeni fantastičnim ozvučenjem za žive nastupe, ali i za nastupe DJ-eva. Izgledaju svetski u svakom pogledu. Letimičan pogled na enterijer sa vrhunskom rasvetom i detaljima daje vam iluziju da se nalazite u nekom od najboljih njujorških ili londonskih klubova.

A mora se priznati da i Beograđanke koje ih posećuju izgledaju svetski, možda se može reći i da su u samom svetskom vrhu po atraktivnosti. Budući da većina klubova radi i tokom dana, obično skraćeno, gošće koje ih posećuju, obično izgledaju tako da ne možete da odredite u koje doba dana ste svratili. S pravom možemo reći da popularni klubovi Beograd i Beograđane svrstavaju u sam vrh svetskog noćnog života.

Primamljivi za turiste

U većini popularnih klubova u Beogradu konobari i barmeni dobro govore engleski, što je veliko olakšanje za strance. Ako kažemo da klubovi Beograd čine centrom noćnog provoda na Balkanu, nećemo pogrešiti. Ima ih mnogo, za svačiji ukus i za svaki džep. Postoje ekskluzivni klubovi za koje je potrebno rezervisati sto i desetak dana unapred, naročito ako se radi o danu kada je najavljen nastup neke muzičke zvezde.

Vrlo su privlačni, naročito mlađim turistima i poslovnim ljudima koji žele da spoje lepo i korisno, odnosno posao i provod. Često im se vraćaju, ali i pominju interno i u medijima odličan noćni provod u Beogradu, kao i klubove koji su za to zaslužni. Dobar provod se dugo pamti, kao i prijateljstva koja su na njemu nastala. Topla atmosfera, srdačnost i komunikativnost osoblja i gostiju uglavnom predstavljaju pozitivno iznenađenje koje se dugo pamti i najlepše govori o našem mentalitetu.

Klubovi na vodi

Prestonički klubovi Beograd upotpunjuju u smislu turističke ponude, mora se priznati iako to nije zvaničan podatak. Veliki utisak ostavljaju upravo klubovi na vodi – splavovi. Među splavovima ima vrlo atraktivnih klubova koji se nalaze na obalama Save i Dunava, sa prelepim pogledom na Kalemegdan, mosta na Adi i druge delove Beograda. Ovakvi klubovi su svakako najatraktivniji leti i kada je lepo vreme zbog otvorenih bašti na reci, ali i tokom cele godine zbog sjajne atmosfere.

Klub kome ne možete odoleti

Jedan od najpopularnijih prestoničkih lokala je klub X.O koji se nalazi u Sarajevskoj ulici, u blizini Savskog trga. Ovaj ekskluzivan klub se prostire na tri nivoa, pri čemu se na prvom nivou nalazi chill out, na drugom je bina, dok je trećem nivou galerija. Klub je opremljen po uzoru na najbolje svetske klubove. U klubu dominira narodna muzika i gostovanja najpopularnijih folk zvezda današnjice. Zbog velike gužve mesta je potrebno rezervisati bar nedelju dana unapred.