Saša Pavlović je poslednje godine karijere uglavnom proveo u Partizanu. Delovalo je da igra za svoju dušu. Da zadovolji žeđ za onom strašću koja nedostaje u NBA ligi.

Prethodno je deset godina igrao „preko bare“.

Počelo je u Juti, posle su došli najzlatniji dani u u Klivlendu gde je bio saigrač Lebronu Džejmsu, pa onda kraće epizode u Minesoti, Dalasu, Nju Orleansu, Bostonu i Portlandu…

Juta ga je 2003. godine draftovala kao 19. pika.

Anegdote iz NBA života ispričao je gostujući na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

„Ostertag mi tražio da mu donosim novine u WC“

Na jednom treningu, slučajno sam laktom zakačio Grega Ostertaga.

Pošto sam bio ruki, a znate da novajlije prolaze razne inicijacije u NBA ligi, tražio mi je da mu svako jutro donosim novine dok je u toaletu. 

Da mi je to rekao na neki drugi način, ne tako drsko, verovatno bih pristao, ali pošto je bio jako nepristojan, na mom tada ne baš sjajnom engleskom sam mu rekao da je Džordan ne bih mu donosio novine u toalet.

On je to bio preneo treneru Džeriju Slounu, a ja sam bio toliko iznerviran da sam rekao da slobodno može da me pošlalje kući ali da nema šasne da to uradim. I to sam rekao samo zbog način na koji mi je Ostertag to saopštio. Trener Sloun mi je pružio ruku i rekao da ne moram. U toj situaciji pomogao mi je Kirilenko koji je stao na moju stranu i to se sa Ostertagom sve kasnije sredilo.

Profimedia

O Kevinu Garnetu

Kevin Garnet toliko psuje, ponižava protvničke igrače da je to nezamislivo. Zaista nisam mogao da ga podnesem. Svake godine sam imao duplu tehničku grešku, pred isključenje, jer je neverovatno koliko je čovek bio bezobrazan na terenu. Bio je brutalan i nismo se uopšte podnosili. Jednom prilikom smo se posvađali tokom utamice…

Moj saigrač iz Klivlenda Dru Guden je izvodio slobodna bacanja i Garnet mu je sve vreme besprizorno dobacivao, vređao ga je sve vreme. Izgubio sam živce i rekao mu ‘umukni idiote’.

On se okrenuo prema svojoj klupi i rekao je saigračima da sam ga uvredio na rasnoj osnovi da sam mu rekao da je ‘crnčuga’. Potom je otišao i do klupe sa mojim saigračima i to isto je rekao Lebronu Džejmsu.

Sa klupe Bostona su svi skočili, moji saigrači su me čudno gledali. Od igrača Bostona sam u nastavku utakmice u svakom bloku dobijao lakat, moji saigrači su me čudno gledali.

Posle utakmice sam dobio poziv od Dejvida Šterna da mi preti velika kazna i da će gledati snimak da se utvrdi da li sa stvarno uvredio Kevina Garneta na rasnoj osnovi. Pošto to nije bila istina, pitao sam Šterna da li će Garnet biti kažnjen ako to nije istina. Odgovor je naravno bio negativan jer je on Kevin Garnet.

Novi susret

Kad sam došao u Boston, znao sam kako ću sa njim. Došao sam sat i po pre treninga, ali on je već bio u hali. Sačekao me je i rekao da mu je drago što će imati takvog saigrača pored sebe i da ćemo zajedno da ginemo na terenu. Tada mi je pao kamen sa srca i stvarno je bilo tako. On ne radi da bi provocirao protivnika već da bi sebe motivisao.

O Šejkilu

Bio sam u svlačionici Bostona pred početak treninga i čekao sam da se bandažiram. U tom trenutku je ušao Šek, sa kojim se do tada nisam poznavao. Pogledao me je, uhvatio me je za nogu, ujeo za stopalo i uz grimasu na licu rekao ‘dobar si momak’. Fizioterapeut koji bio pored mene nije bio iznenađen i rekao mi je, eto to ti je Šekil O’Nil“.

O Kobiju

„Najbolji igrač protiv koga sam igrao je Kobi Brajant, a najteži za čuvanje svakako Rip Hamilton koji je igrao za Detroit tih godina.

Kobija sam toliko dobro znao jer sam voleo njegovu igru. Skoro da sam mogao da pročitam svaki njegov potez, a on je lako davao dosta poena preko mene. Rip Hamilton je dosta igrao bez lopte, a to je najteže za odbranu. Imao je u svakoj akciji po tri pika, jer je bio bek šuter. A od tri pika dva su bila braća Valasi koji su koristili laktove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.