Sin kraljice Elizabete druge i princa Filipa, vojvode od Edinburga, princ Endrju, mogao bi da bude optužen ta saradnju sa Džefrijem Epstajnom koji je uhapšen zbog podvođenja i seksualnog iskorišćavanja maloletnica, tvrdi Gardijan.

Britanski magazin prenosi navode iz sudskih spisa prema kojima je princ Endrju u Epstajnovom dvorcu na Menhetnu dodirivao grudi maloletnica.

Ti spisi, deo su procesa koji se zbog klevete vodi protiv Džulijen Mekvel, koja je ranije optužena za podvođenje mladih devojaka Epstajnu i krugu njegovih prijatelja i poslovnih partnera.

Nju je za klevetu tužila Virdžinija Gufre, koja je podnela tužbu protiv Epstajna. Nakon podnoženja te tužbe Mekvelova ju je nazvala „lažovom“ i zbog toga je tužena za klevetu.

Gufre je još 2015. godine u svojim svedočenjima o Epstajnu govorila i o bliskom susretu sa princem Endrujom, ali je Bakingemska palata to negirala.

„Svaki navod o neprimerenom ponašanju članova kraljevske porodice prema maloletnim devojkama, potpuna je neistina“, stajalo je u saopštenju Bakingemske palate.

Ipak, među spisima se ovoga puta našlo i svedočenje Džoane Sjoberg o tome šta se događalo u Epstajnovom dvorcu.

„Sećam se da su predložili da napravimo fotografiju. Rekli su nam da sednemo na kauč, a tamo su već sedeli Endrju i Virdžinijia. Oni su držali neku lutku u krilu i u trenutku kada su lutkinu ruku stavili na Virdžinijine grudi, Endrju je počeo da dodiruje moje“, navodno stoji u svedočenju.

Južni okrug u Njujorku koji vodi proces protiv Epstajna istakao je da ne može da daje komentare jer nije stranka u ovom slučaju, zaključuje Gardijan.

Komentar(1)

  1. Natasa
    10. avgusta 2019. 17:23

    Sad je jasnije kako se Epstajn "samouubio".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.