Galerija praznični mjuzikl

  0

  Tokom decembra, u Galeriji će se održavati muzičko-scenski performansi, a ulaz je besplatan.

  Manifestacija „Galerija praznični mjuzikl“ donosi novogodišnji duh u naš najveći tržni centar tokom poslednjeg meseca u godini. Od 6. do 27. decembra posetioci Galerije imaće priliku da jednom nedeljno, na Kula trgu pokraj novogodišnje jelke, uživaju u prazničnoj atmosferi uz čaroliju koju daruje muzika.

  Ivan Bosiljčić će muzičkim programom „Naše veče“ uz pratnju klavira svečano otvoriti „Galerija praznični mjuzikl“ u ponedeljak, 6. decembra u 18:30. Ovo umetničko veče doneće uzbuđenje dramske predstave i poseban muzički ugođaj. Tokom 45 minuta publika će uživati u vanvremenskim melodijama kao što su „Zvižduk u 8“ Đorđa Marijanovića, „Ono sve što znaš o meni“ Arsena Dedića i „Žute dunje“ grupe Indeksi.

  ,,Skoro celu prošlu godinu živeo sam u Moskvi i Sankt Petersburgu zbog snimanja dva nova internacionalna filmska projekta. Iako sam do srži bio ispunjen umetnošću, u trenucima dok sam gledao ruske glumce kako govore stihove i pevaju, osetio sam da mi duboko fali moja publika. Sa nestrpljenjem ću na našem sledećem susretu govoriti poeziju koju više nego ikada osećam – i Jesenjina i Simonova, Okudžavu, Bodlera, Rakića, Dedića, uz muziku koja parira snazi književnih velikana”, rekao je Bosiljčić.

  U reviji pesama iz čuvenog mjuzikla „Ljubav i moda“ posetioci će uživati u ponedeljak, 13. decembra u dva termina – od 18:30 i 19:30. Predstava „Ljubav i moda“, sva u nežnim melodijama i pastelnim tonovima, osim nostalgije za nekim jednostavnijim vremenima nudi i nadu da se oni najvredniji delići tih vremena i danas mogu dotaći. Glumačku postavu čine Žarko Stepanov, Tatjana Dimitrijević i Tijana Ranđelović, a uz glumce u predstavi učestvuje i balet, dok numere izvode Katarina Gojković i Branislav Tomašević.

  Poslednja dva ponedeljka u mesecu, 20. i 27. decembar rezervisani su za izvođenje najpoznatijih hitova mjuzikala sa Brodveja u okviru koncerta „Pod sjajem zvezda“. U pratnji klavira, koncerti će obuhvati hitove iz mjuzikala Kosa, Kabare, Čikago, Mama mia, Kralj lavova i drugih. Čak 12 pesama u kostimima iz predstava 20. decembra izvodiće Jelena Gavrilović i Dušan Svilar, dok će u nešto drugačijem sastavu biti izvođenje zakazano za 27. decembar – magiju Brodveja nam donose Đorđe Kreća, Luka Jozić, Stefan Živanović, Sara Ristić, Andrija Sekulić i Nevena Đoković. Oba nastupa počinju u 18:30 sati, a ulaz na sve koncerte je besplatan.

  „Galerija praznični mjuzikl“ namenjen je svima koji bi sebi da poklone kratak beg u svet mašte uz romantične numere poznatih mjuzikala.