„Gala“ povodom godine Bivola obilovala optimizmom i modernim tehnologijama

0
Fotografije: CRI

Emisija „Gala veče Prolećnog festivala 2021.“ emitovana je večeras (po kineskom vremenu) iz Pekinga direktno širom sveta, kako bi se na svečan način dočekala Kineska nova godina Bivola.

Večerašnja gala je kroz razne animacije pokazala prednosti modernih tehnologija, a na pozornici su se našle mnoge kineske slavne ličnosti.

Ovaj format, koji proizvodi Kineska medijska grupa, najgledanija je emisija na svetu, a po prvi put je u koreografiju implementirana moderna tehnologija, uključujući 8K Ultra HD video zapis, 3D tehnologiju, obogaćenu AI + VR -om. Pomoću posebnih metoda snimanja i proizvodnih sredstava, „Gala“ je, prenosi Kineski međunarodni radio na srpskom, donela izvanredan doživljaj za one koji je gledaju na TV-u ili na svojim mobilnim uređajima.

Gala povodom Praznika proleća, najvažnijeg porodičnog praznika za Kineze, gledana je kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Tokom nekoliko sati gledaoci su mogli da uživaju u programu, u kome su prikazani tradicionalni kineski duhoviti dijalozi, kratki skečevi, borilačke veštine, pevanje i ples. Cilj svečanog programa je da se gledaoci osvrnu ka srećnim i najvažnijim trenucima protekle godine i da ih se ohrabri da očekuju srećne momente u Novoj lunarnoj godini.