Gak: “Inspekcija u vrtiću zbog sumnji na zlostavljanje…”

0
Printscreen/YouTube/Gradska Opština Zemun

Gradska prosvetna inspekcija po hitnom nalogu sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka već tokom prepodneva će obaviti vanrednu kontrolu privatnog vrtića „Zamak” iz kojeg mediji danas navode da su objavljeni snimci zlostavljanja deteta i neprofesionalnog ponašanja, objavio je jutros Beoinfo, a prenosi portal Nova.rs.

Gak je istakao da će ukoliko se utvrdi da su snimci koje su objavili pojedini mediji autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice.

“Inspekcija će utvrditi činjenice, a institucije će dalje obaviti svoj posao. Takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom” rekao je Gak.

On je izjavio da je dao nalog da se hitno ispitaju navodi iz medija, te da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Prosvetna inspekcija Grada Beograda do sada nisu dobili nijednu predstavku roditelja niti zaposlenih u vezi sa načinom rada u ovom vrtiću.

“To ništa ne znači za sada. U daljim odlukama vodićemo se isključivo stavovima inspekcije nakon kontrole” poručio je Gak.

Pozvao roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.

“Kada dobijemo primedbe, mi odmah proveravamo navode, jer ne možemo da dozvolimo da ovakvi slučajevi prođu nekažnjeno, odakle god da dolaze snimci” zaključio je Gak.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!