Predsednik Narodne stranke (NS) i kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije „Narodna lista – ključ za pobedu“ Vladimir Gajić izjavio je danas da je posle 12 godina vlasti Srpska napredne stranke (SNS) došlo vreme za promene u glavnom gradu „sve i da su naprednjaci fenomenalno vodili grad, a nisu“.

„U Beogradu posle izbora možemo da sarađujemo sa koalicijom ‘Biram borbu’, jer je reč o lokalnoj vlasti i rešavanju lokalnih problema. Sa ‘Biram borbu’, međutim, sigurno ne bismo mogli da sarađujemo ni na lokalnom nivou u Novom Sadu, jer na izbore u tom gradu izlaze u koaliciji sa Brajanom Brkovićem i Nenadom Čankom“, rekao je Gajić televiziji Prva.

„Ja sam najbolji kandidat za gradonačelnika Beograda i ako formiranje vlasti bude zavisilo od koalicije Narodna lista – ključ za pobedu, tražiću da budem gradonačelnik“, dodao je Gajić.

Gajić je rekao da NS na nacionalnom nivou ne može da sarađuje sa koalicijom „Biram borbu“, jer u toj koaliciji ima stranaka koje „ne vode politiku u interesu Srbije i nastupaju na platformama iz inostranstva“.

Predsednik NS je pozvao građane da 2. juna na lokalnim izborima glasaju u sopstvenom interesu i za one koji mogu da reše lokalne probleme u njihovim sredinama.

Upitan da komentariše izjavu dugogodišnjeg predsednika Vlade Vojvodine i nekadašnjeg predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića da opoziciju predvode diletanti, Gajić je odgovorio da „sada ima mnogo nezavisnih političkih analitičara koji su odjednom postali kao nezavisni intelektualci“, a dugo su se bavili politikom, i da je Pajtić jedan od njih.

„Opozicija najgore prolazi u Vojvodini, tamo nas SNS bukvalno deklasira na svim izborima i možda je jedan od razloga to što je Bojan Pajtić tamo bio na vlasti petnaestak godina“, zaključio je Gajić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.