Na terenima na Adi Ciganliji bilo je svega – na mahove dobrog fudbala, bravuroznih poteza i sjajnih golova, teškog nevremena koje je prekinulo utakmicu na čak pola sata, ali najviše je bilo – dobrih ljudi okupljenih oko pravog cilja.

Novoosnovani fudbalski klub Miljakovac, jedinstveni klub sa humanitarnom misijom danas je u humanitarnoj fudbalskoj utakmici odmerio snage sa ekipom Britanske Ambasade u Srbiji.

Foto: Dušan Sandić

Septembar je mesec koji se obeležava kao mesec podrške deci koja boluju od raka, te su tako igrači koji su nastupali u ovoj utakmici donirali sredstva koja će biti prosleđena Udruženju roditelja dece koja boluju od raka, NURDOR-u.

Rezultat je bio u drugom planu ovog meča koji je čak i bio prekinut na pola sata zbog velikog nevremena, ali treba napomenuti da je ekipa Britanske ambasade odnela pobedu rezultatom 3:2.

Ipak, Stjuart Tejlor kapiten na terenu iz delegacije Britanske ambasade napominje da je mnogo bitnija pobeda humanosti koju su danas ostvarila oba tima.

Jovan Simić, osnivač FK Miljakovac napomenuo je da će ovaj klub nastaviti sa promocijom pravih sportskih i fudbalskih vrednosti i da će snagom fudbala skretati pažnju na bitne teme u društvu.

Foto: Dušan Sandić

Hvala delegaciji Ambasade Velike Britanije u Srbiji koja je odigrala sa nama današnji meč i omogućila nam da prvi humanitarni meč u istoriji našeg kluba bude internacionalnog karaktera i da odmerimo snage sa igračima iz „kolevke fudbala“. Drago mi je što i u ovim teškim vremenima epidemije „Koronavirusa“ uspevamo da se na neki način organizujemo i pomognemo koliko možemo. Fudbal je globalni fenomen i najlepša stvar na svetu koja spaja ljude i nastavićemo da ga koristimo u dobre svrhe, kao što smo i danas – jasan je bio Simić.

Sva sredstva sakupljena na meču biće donirana Udruženju NURDOR, a svako ko takođe želi da se uključi u ovu humanitarnu akciju i pomogne poboljšanje uslova za lečenja dece obolele od raka u Srbiji može odmah poslati SMS na broj 1150 i tako donirati 100 dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.