Frontmen benda koji je pobedio na Evrosongu će se dobrovoljno testirati na drogu: “Ne koristim kokain, čistio sam stakliće od razbijene čaše…”

1

Italijanski rok bend Maneskin, pobednici na Pesmi Evrovizije 2021. godine, nalaze se pod istragom nakon nakon što je društvenim mrežama počeo da kruži snimak na kom je frontmen benda primećen kako navodno koristi drogu, preneo je NBC.

Na snimcima na društvenim mrežama prikazan je bend dok pije i slavi za svojim stolom tokom finala, a pevač Damijan David na kratko je spustio glavu nad sto.

Kako piše NBC, pretpostavlja se da se pevač možda drogirao, iako je David na konferenciji za medije posle pobede isključio svaku spekulaciju da se drogirao.

“Gitarista Tomas Rađi je razbio čašu… Ne koristim drogu. Molim vas, momci, nemojte to raditi i govoriti. Bez kokaina”, rekao je frontmen benda.

U nedelju je Evropska radiodifuzna unija (EBU), organizator Evrovizije, saopštila da su svesni spekulacija u vezi sa video snimkom italijanskih pobednika Evrosonga u “Zelenoj sobi” sinoć.

EBU je rekao da je bend demantovao navode o upotrebi droge i da će David po dolasku kući uraditi test na prisustvo droge. Test mu je zatražen u subotu uveče, ali kako prenosi organizator, nije mogao odmah da se organizuje.

“Bend, njihovo rukovodstvo i šef delegacije obavestili su nas da u Zelenoj sobi nije bilo droge i objasnili su da je za njihovim stolom razbijena čaša i da je pevač čistio stakliće. EBU može da potvrdi da je slomljeno staklo pronađeno nakon provere na licu mesta. I dalje pažljivo gledamo snimke i blagovremeno ćemo ažurirati saopštenje kada budemo imali dodatne informacije”, saopštio je EBU.

1 KOMENTAR

  1. Da mu poverujemo. A posebno za onaj obecani futur o buducem testiranju. Sutra, prekosutra, zakosutra…

Comments are closed.