Froneri Adriatic – poželjan poslodavac i pouzdan partner lokalne zajednice

  0

  Većina sirovina kupuje se od lokalnih kompanija i dobavljača

  Od 330 zaposlenih, 190 je iz opština StaraPazova i Inđija

  Fabrika sladoleda Froneri Adriatic u Staroj Pazovi i ovog leta zaposliće više od 450 sezonskih radnika, pored 330 stalno zaposlenih, od kojih su mnogi angažovani i pored izazova koje je donela pandemija.

  Ova kompanija je poznata po proizvodnji svima znanih i popularnih sladoleda, ali i po velikoj brizi za zajednicu. Većina sirovina koje se koriste u proizvodnji sladoleda Milka, Oreo, Nirvana, Aloma i mnogih drugih kupuje se od lokalnih kompanija i dobavljača, čime se direktno pruža podrška lokalnoj zajednici i domaćoj ekonomiji.

  Razvoj i investicije kompanije Froneri Adriatic doprineli su povećanju zaposlenosti na lokalnom nivou, menjajući perspektivu za lokalno stanovništvo, posebno za mlade. Od 330 zaposlenih, 190 je iz opština Stara Pazova i Inđija. Širok sistem beneficija za zaposlene, koji uključuje podsticaje i sistematske lekarske preglede, doprineo je da ova kompanija stekne status pouzdanog i poželjnog poslodavca.

  „Cilj nam je da pružimo podsticajnu atmosferu za profesionalni rast u modernoj fabrici koja koristi najsavremeniju proizvodnu tehnologiju. Ulažući u razvoj i kompetencije zaposlenih, kompanija dobija efikasan i kvalitetan kadar. Ova investicija, međutim, ima i širi društveni značaj jer doprinosi povećanju profesionalnih veština na nivou celokupne ekonomije“, rekao je direktor operacija Froneri Adriatic-a, Miroslav Micković”.

  Fabrika u Staroj Pazovi važan je deo kompanije Froneri International, drugog po veličini proizvođača sladoleda u Evropi i trećeg po veličini u svetu. Sladoledi proizvedeni u Staroj Pazovi izvoze se u više od 25 zemalja. Nekadašnja fabrika Delte i Nestlea značajno je modernizovana 2018. godine zahvaljujući investiciji od 20 miliona evra. Ukupne investicije do sada su dostigle 50 miliona evra, a proizvodni kapacitet se do danas povećao za 400 odsto.

  Froneri Adriatic teži da bude aktivan i pouzdan partner lokalne zajednice i ostvaruje dobru saradnju i komunikaciju sa lokalnim vlastima. Kompanija učestvuje u svim programima Nacionalne službe za zapošljavanje. Povećana zaposlenost direktno doprinosi lokalnim budžetima kroz plaćanje svih poreza.

  Osim toga, povezujući se sa lokalnim institucijama i udruženjima građana, kompanija akcijama i donacijama pomaže različitim socijalnim kategorijama. Zaposleni su imali priliku da učestvuju u raznim humanitarnim akcijama i uvek su se rado odazvali.

  Froneri Adriatic će nastaviti da ulaže u nove proizvodne metode i zapošljava najbolje profesionalce sa ciljem da postane jedan od najvećih proizvođača sladoleda u Jugoistočnoj Evropi, ostajući pritom posvećen održivoj proizvodnji u korist svih građana.