Legendarni Fredi Merkjuri i Majkl Džekson bili su vrlo bliski prijatelji tokom osamdesetih godina, ali pevač Kvina nije mogao da razume neobične navike spavanja „pop kralja“, piše Miror.

Njih dvojica su često zajedno radili na pesmama u Džeksonovom studiju u Ensinu u Kaliforniji, ali je Fredi bio vrlo iznenađen Džeksonovim načinom spavanja. U razgovoru za Metro, Fredijev lični asistent Piter Friston prisetio se detalaj:

„Prihvatate ljude takve kakvi su. Na primer, sa Majkl Džeksonom. Fredi i ja smo išli do njegove kuće da bi snimali osam sati dnevno. To je bilo 1983. godine, a Fredi i Majkl su sarađivali na tri različita albuma u tom trenutku. Ali Majkl se nije ophodio prema meni drugačije nego prema Frediju. Majkl i ja smo igrali video igre pola sata dok je Fredi izlazio da puši.“

Ali, Frediju Merkjuriju je bilo teško da pojmi Majklove navike spavanja. Iako su bili u njegovoj kući vrednoj milione, Džekson nije imao pravi krevet, već dušek, pa je tako spavao na podu. Fredija je to intrigiralo, pa je pitao Džeksona o tome.

„Fredi jednostavno nije mogao da ćuti jer se nasred poda nalazio taj veliki dušek, namešten kao krevet. Fredi je rekao: ‘Ti imaš novca, zbog čega ne kupiš krevet?’ A Majkl bi odgovorio: ‘Osećam se mnogo bolje kada sam bliže Zemlji’. Fredi bi odgovorio: ‘Pa koliko si bliži ako nemaš krevet?’ Mi smo na spratu.'“

Piter se priseća da su i Fredi i Majkl davali sve od sebe kada su „stvarali nešto“ zajedno. On se seća da se isto dešavalo s Dejvidom Bouvijem kada su snimali „Under Pressure“ za Kvin.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.