Francuskog biznismena i suprugu vezali, tukli, pa opljačkali: Napadači pobegli sa nakitom

0

(Beta-AFP) – Poznati francuski biznismen i nekada ministar Bernar Tapi i njegova supruga napadnuti su u noći između subote i nedelje u njihovom domu tokom pljačke, preneli su francuski mediji.

Četiri osobe su upale u dom Tapija u okolini Pariza. Biznismena i njegovu surprugu su vezali, pretukli i opljačkali. Napadači su pobegli sa nakitom koji se nalazio u kući.

Tapi (78), bivši poslanik i ministar koji boluje od raka želuca i jednjaka, pendrekom je udaren u glavu, saopštilo je Frans presu lokalno tužilaštvo.

Tapijeva supruga, koju su napadači udarili u lice, uspela je da se odveže i da otrči u susednu kuću da traži pomoć.

Njihov unuk izjavio je da je Tapi odbio da bude prebačen u bolnicu, da je dobro, ali da je mnogo umoran.

Napadači su ušli u dom Tapijevih kroz prozor i iznenadili par koji je spavao. Prema navodima medija, kradljivci su odneli dva sata, od kojih jedan marke Roleks, minđuše, narukvice i jedan prsten.

Tapi, oličenje društvenog uspeha 80-ih godina u Francuskoj, najpre se specijalizovao za preuzimanje kompanija u teškoćama. Kasnije je kupio fudbalski klub Olimpik iz Marseja, a 1990. nemački Adidas. Dve godine kasnije je počeo da se bavi politikom, ali kratko. Bio je ministar za gradove, i to za vreme socijalističkog predsednika Fransoa Miterana.

Međutim, biznismen je poznat i po korupcionaškim aferama i utaji poreza zbog čega je bio pet meseci u zatvoru.

Krajem 90-ih počeo je da se bavi glumom i bio je radijski i televizijski voditelj.