Francusko tužilaštvo prekinulo istragu o meču PSŽ – Zvezda: “Odbačeno zbog nedostatka dokaza”

0
Foto Nedeljnik

(Beta) – Francusko finansijsko tužilaštvo prekinulo je danas istragu vezanu za utakmicu fudbalske Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde, koja je odigrana 3. oktobra 2018. godine i u kojoj je francuski tim slavio sa 6:1.

List Ekipe (L’Equipe) je preneo da je tužilaštvo odlučilo da odbaci slučaj jer nije bilo uverljivih dokaza za “kriminalno udruživanje zarad prevare u sportu”.

Kancelarija francuskog finansijskog tužilaštva pokrenula je istragu povodom navoda da je “visoki funkcioner” Crvene zvezde u kladionici pokušao da uplati pet miliona evra na poraz beogradskog tima sa pet golova razlike.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je u pisanoj izjavi istakao da je “pravda spora, ali dostižna”.

“Drago mi je što se potvrdilo da je Crvena zvezda veliki brend evropskog fudbala i da su bilo kakve insinuacije na račun našeg kluba neistinite, na šta smo ukazivali sve vreme. Ovim je stigla potvrda da smo potpuno bezrazložno gurnuti u celu tu priču i nije postojala ni osnova za sumnju”, naveo je Terzić.

“Ovo je velika pobeda Crvene zvezde za čast i ugled našeg kluba, ali fudbala. Kao što se vidi – pravda je spora, ali dostižna. Videćemo sa našim pravnim timom koji su sledeći koraci”, dodao je on.