Francuski režiser Lik Beson dobio status asistiranog svedoka nakon što je optužen za silovanje: Njegov advokat smatra da je optužba glumice neosnovana

0
Printscreen/YouTube/HeyUGuys

(Beta-AFP) – Francuski režiser i producent Lik Beson , kojeg je belgijsko-holandska glumica Sand Van Roy optužila za silovanje, dobio je status asistiranog svedoka, saopštio je njegov advokat.

Prema francuskom zakonu, status asistiranog svedoka je prelazni status od svedoka do pokretanja istrage koja može dovesti do podizanja optužnice. 

Besonov advokat Tijeri Maranber ocenio je odluku istražnog sudije kao ohrabrajuću jer smatra da je optužba glumice neosnovana. 

Glumica još nije reagovala na odluku. Ona je 2018. godine podnela tužbu protiv reditelja navodeći da ju je silovao i seksualno zlostavljao. 

Tužilaštvo je 2019. godine odbacilo tužbu. Glumica je potom ponovo podnela tužbu što je dovelo do otvaranja preliminarne istrage. 

Beson (61) odbacuje tužbu glumice, ali je posle nje još osam drugih žena optužilo reditelja za neprimereno ponašanje. Neke od tih tužbi su odbačene. 

Najpoznatija ostvarenja reditelja su “Veliko plavetnilo” (1998), “Peti element” (1997), “Profesionalac” (1994) i “Jovanka Orelanka” (1999).

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ