Francuska: “Kosovo, kao suverena zemlja, ima pravo da se kandiduje za SE, ali prioritet je dijalog sa Beogradom”

1
EPA/PATRICK SEEGER

(Beta) – Francuska ambasada u Prištini saopštila je da je odluka o podnošenju kandidature za članstvo u Savetu Evrope “na Kosovu, kao suverenoj zemlji”, ali da je sada prioritet ponovo pokretanje dijaloga Beograda i Prištine.

Dijalog bi “doprineo njihovom evropskom približavanju i trajnoj stabilizaciji Balkana”, navela je ambasada Francuske na svom tviter nalogu.

“Pozivamo dve strane da se u punoj meri angažuju na tome i da se uzdrže od svake jednostrane akcije koja bi mogla da podstakne tenzije”, navela je ambasada.

1 KOMENTAR

  1. Ево још једне изјаве у низу после које се може поставити исто питање, како Србија уопште може постати члан ЕУ ? Никако другачије, осим да призна Косово. Нико никоме, ни у Европи, па ни у свету, не признаје отето, али Србија ако хоће да буде члан ЕУ, то мора ! И шта би онда тај “безалтернативни пут” у ЕУ требао да значи ? Да неко у власти има статистичке податке да би Срби у два референдума прихватили овакво решење ? ОК, шта онда чекамо ? У супротном, чиме се залуђујемо ? Једно је прихватити опредељење за чланством и стално бити изложен уценама, а сасвим друго, изабрати оно што је реално и престати излагати државу таквом иживљавању и трпети очигледне економске штете. Да се не иде даље и узме у обзир да ће тај “брод лудак” сутра “нанишанити” Кину, и ко зна кога све још ? Можда они на својих 1.500, 2.000 евра зарада и могу да поднесу додатне трошкове од 400, 500 евра, али Србије са тим повећањем трошкова, нема. Стога сав тај развој ситуације око тог “чланства”, као потпуно нереалног, није разумљив.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime