(Beta) – Frakcija Demokratske stranke (DS), koja se zalaže za unutarstranačke izbore, uputila je danas otvoreno pismo javnosti u kom se navodi da su napadi dela rukovodstva DS na tu frakciju pokazatelj odsustva demokratije u stranci.

U pismu se navodi da optužbe da ta frakcija DS sarađuje sa aktuelnom vlašću, „nemaju bilo kakvog dodira sa istinom“.

„Na žalost, imaju veze sa nesposobnošću da se sa stavom, argumentom i mišljenjem izbore demokratski. Imaju veze sa odsustvom demokratije u stranci koja je nastala sa misijom da je uspostavi u našem društvu“, navodi se u pismu koje je potpisalo preko 100 članova DS-a.

U pismu se dodaje da su takve optužbe oličenje nespremnosti da se „sa rezultatima suoči“, kao i odsustva etike i odgovornosti.

Kako se ocenjuje, vređanje demokrata optužbama da su „saradnici zločinačkog režima ili nečije lutke“ je nedostojno predsednika Demokratske stranke koji, prema njihovoj oceni, na taj način blati stranku na čijem je čelu trenutno.

„Na to ni on (predsednik DS Zoran Lutovac) ni niko drugi nema pravo. Gospodin Lutovac bi te odgovornosti trebalo da bude svestan“, navodi se.

Iz te frakcije DS-a su naveli da na napade neće odgovarati napadima, već istinom i neodustajanjem od borbe za snažnu DS koja bi bila spremna da pobedi aktuelni režim.

„I demokrate i građani kojima je potrebna stabilna i jaka DS to prepoznaju“, zaključuje se u pismu.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.