Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

„Poželeo sam dobrodošlicu predsedniku Vlade Republike Crne Gore Zdravku Krivokapiću“, naveo je Vučić na zvaničnom instagramu „Buducnnostsrbije“ uz fotografije susreta, među kojima je i jedna gde njioh dvojica gledaju kartu.

Vučić je sačekao Krivokapića ispred Predsedništva na Andrićevom vencu, a kako se navodi, sastanku je prisustvovao i šef srpske diplomatije Nikola Selaković.

Nakon sastanka, Vučić je objavio da su za Srbiju su odnosi sa Crnom Gorom, kao i sa svim susedima, od suštinskog značaja.

„Postoji obostran interes za revitalizaciju infrastrukture koja nas povezuje, a posebnu važnost pridajemo razvoju ekonomskih odnosa“, napisao je Vučić.

Premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji danas je ispred Palate Srbija priredjen svečani doček posle čega su počeli sastanci sa premijerkom Anom Brnabić a potom i sa članovima srpske vlade.

Krivokapić je dočekan uz intoniranje državnih himni i smotru počasne garde.

Krivokapić je juče doputovao u Beograd a na aerodromu ga je dočekao potpredsednik srpske vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović mimo uobičajenog protokola što je izazvalo reakcije u Podgorici.

Po dolasku u Beograd Krivokapić je položio venac na spomen-ploču nekadašnjem premijeru Srbije Zoranu Djindjiću, na mestu gde je ubijen a potom se u Crnogorskoj kući  sastao sa ambasadorima SAD, Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije u Srbiji i sa 32 nerezidentna ambasadora  kojima je, kako je objavio na Tviteru,  predstavio ekonomske planove vlade i investicione potencijale i kapacitete Crne Gore.

Uveče su mu dobrodošlicu poželeli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, objavio je Vučić na Instagramu.

Krivokapić će danas razgovarati i sa predsednikom srpskog parlamenta Ivicom Dačićem.

Uoči dolaska Krivokapić je rekao da će njegova poseta Srbiji biti realizovana „u duhu dobrosusedskih odnosa i zajedničke evropske perspektive“.

On je ranije najavio da tokom posete Beogradu neće potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.