Niko se neće sećati ničega iz ovogodišnje sezone dodeljivanja filmskih nagrada. Pobednički filmovi izbledeće iz sećanja, kao i mnogi pre njih. Nagrađeni glumci će u narednoj polovini decenije biti – pitanje u kvizu. Niko se ničega neće sećati, osim jednog: fotografije bivših ljubavnika, Dženifer Aniston i Breda Pita.

Fotografija je nastala na dodeli SAG nagrada u nedelju i glavna je tema na društvenim mrežama. Dženifer i Bred, nekada prvi par SAD-a, izgledaju oduševljeno što su se sreli, a u sredini prepunoj stranaca, ponašali su se kao da nema nikog.

Ovu fotografiju treba posmatrati u kontekstu drugih fotografija snimljenih te večeri, piše britanski Gardijan. Jedna prikazuje Pita, samog i užurbanog, dok gleda govor Dženifer Aniston na monitoru u bekstejdžu, a druga kako drži Dženifer za ruku dok ona pokušava da ode. To je, piše Gardijan, poput pogleda u paralelni univerzum u kome se njih dvoje nikada nisu razdvojili. „Čak imaju i sličnu frizuru. Divno je“, piše Gardijan.

Gardijan se pita: „Ko zna kako bi sada izgledao život da se Pit i Aniston nikada nisu rastali… Možda bi američko raspoloženje bilo takvo da Tramp nikada ne bi stupio na dužnost. Možda se Bregzit ne bi dogodio. Možda bi u ovom univerzumu Dejvid Bouvi bio i dalje živ. Nikada to nećemo znati“.

Ono što ovu fotografiju čini još šarmantnijom je to što su Bred i Dženifer osvojili SAG nagrade: on za ulogu u filmu „Bilo jednom u Holivudu“, a ona za rolu u seriji „Morning show“. U trenutnku kada je ova fotografija nastala, i Bred i Dženifer jednaki su, u svakom smislu. I on i ona nalaze se na vrhuncima svojih karijera.

https://www.instagram.com/p/B7hprRqhRZ6/?utm_source=ig_web_copy_link

Gardijan razmatra hoće li, naposletku, Bred i Dženifer iskoristiti novi talas popularnosti i pokušati sve ispočetka. Iz perspektive javnosti, trebalo bi, apsolutno. Ako Bred uzme Oskara sledećeg meseca, njegov govor trebalo bi da se sastoji od toga da klekne pred svetom i kaže: „Džen, ja sam budala. Molim te, uzmi me nazad“, piše Gardijan i dodaje: „Tada bi Džen pojurila ka njemu, maskara bi joj se slivala niz lice, uzela bi ga nazad. Poljubili bi se, imali bi bebu… i tada bi ceo svet bio srećan“.

Ali, u nekom, sva je prilika, tužnijem scenariju, ova fotografija mogla bi da se pročita i samo kao susret i međusobne čestitke dvoje nagrađenih glumaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.