Turske obaveštajne agencije i policiaj sprečile su napad na predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, tako što su otkrile i demontirale bombu postavljenu ispod policijskog automobila koji je pratio šefa države tokom posete gradu Sirta na istoku zemlje, preneo je Rojters.

Kako su saopštile lokalne vlasti, bomba je otkrivena jutros, u malom gradu Nusaibin, na samoj granici sa Sirijom. Odatle je oficir trebalo da preveze automobil automobil 200 kilometara severoistično, do Sirta, gde se Erdogan obraćao građanima na otvorenom skupu.

Naprava je otkrivena pre početka Erdoganovog puta, ali je obaveštenje o tome objavljeno tek popodne da se ne bi „stvarala uzbuna“.

Turski CNN je objavio da je eksplozivni uređaj na daljinsko upravljanje bio postavljen na policijsko vozilo zaduženo za bezbednost skupa, ali su ga dva oficira otkrila i demontirala pre nego što je aktiviran.

Isti medij objavio je i fotografije demonitrane eksplozivne naprave.

Do sada niko nije uhapšen, javljaju turski mediji.

Erdoganovovo obraćanje pristalicama bilo je fokusirano na ekonomsku situaciju u zemlji. Poručio je da se nada da će se uskoro stabilizovati nestabilne devizne stope i stopa inflacije i ponovo obećao niske kamatne stope nakon istorijskog pada vrednosti turske lire.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-print/
https://www.nstore.rs/product/crni-petak-digitalno/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.