(FOTO) Mirjana Marković sahranjena u Požarevcu bez prisustva porodice

1
Foto: Tanjug

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković, svojevremeno predsednice JUL-a, položena je u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, gde počiva i njen suprug, nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević.

Sahrana je obavljena u 15 sati, ali njoj nije prisustvovao niko od članova uže porodice, od sina Marka i ćerke Marije, do unuka Marka Miloševića i njegove majke Milice Gajić.

Pre polaganja urne, pročitano je pismo ćerke Marije, koja je između ostalog navela da joj je mnogo žao što je odlučila da bude pokopana u Požarevcu.

“Ti i tata sami, gde ja i Marko nikada nećemo doći”, napisala je ćerka bračnog para Marković-Milošević.

Polaganju urne prisustvovali su lider SRS Vojislav Šešelj, koji i organizovao sahranu, poslanik SRS Milovan Bojić, kao i pevačica narodne muzike i nekadašnja članica JUL-a Zorica Brunclik sa suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišem.

Prema pisanju Blica, sahrani je prisustvovao i nekadašnji telohranitelj Slobodana Miloševića Goran Pajić, poslanik Dragomir Karić, ministarska bez portfelja u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović, poslanik SPS i bivši ministar obrazovanja Žarko Obradović, zatim advokat Zdenko Tomanović i drugi.

Prethodno je održana komemoracija u 14 sati u požarevačkom Domu kulture.

Foto: Tanjug

Komemoraciji su prisustvovali Momir Bulatović, nekadašnji predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije i jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića, kao i nekadašnji predsednik Vlade Republike Srbije Nikola Šainović, bivši savezni ministar za inostrane poslove i poslanik SPS Živadin Jovanović i pojedini članovi SPS, uključujući i aktuelnog ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana.

Mirjana Marković preminula je 14. aprila u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

1 KOMENTAR

Comments are closed.